🔷انتقاد از عملکرد شورای شهرستان بندرعباس /شورایی که همچنان نشناخته است
🔸مصطفی حسین آخوندی مسئول کمیته حقوق شهروندی حزب همت بندرعباس با اشاره به اختلافات بین اعضای شورای شهر بندرعباس و ناتوانی های بروز کرده در این شورا که ناشی از دو قطبی شدن این شوراست از عملکرد شورای شهرستان بندرعباس هم گلایه کرد و گفت : در چنین اوضاعی شورای شهرستان بندرعباس می تواند عملکرد مثبتی از خود را نشان دهد و به این شرایط توجه نماید و پل ارتباطی بین مردم و مسئولان شود اما عملا شورای شهرستان بندرعباس هم تحرک خاصی نداشته است
🔸 به گزارش روابط عمومی حزب همت استان هرمزگان ،مصطفی حسین أخوندی مسئول کمیته حقوق شهروندی حزب همت بندرعباس با اشاره به وضعیت بغرنج برخی از شوراهای روستایی شهرستان بندرعباس بیان داشت : شورای شهرستان بندرعباس نه در زمینه نظارت بر شورای شهر بندرعباس و نه در حوزه آموزش به شوراهای روستایی عملکرد خوبی از خودش نشان نداده است
وی گفت ؛شاید یکی از دلایل این کم توجهی مردم و اصحاب رسانه به تغییرات و تحرکات شورای شهرستان، این باشد که اکثر افراد جامعه با واژه شورای شهر و روستا بیشتر از شورای شهرستان آشنایی دارند، حتی ممکن است عده ای گمان کنند، هر دوی این واژه ها یکی است اما چنین نیست.
آخوندی گفت : احتمالا دو مورد از دلایلی که باعث شده مردم بندرعباس با شورای شهر بیشتر از شورای شهرستان آشنا باشند، یکی شرکت مستقیم مردم در فرآیند انتخاب اعضای شورای شهر برخلاف انتخاب اعضای شورای شهرستان است و دیگری کارکرد عملی تر شورای شهر نسبت به شورای شهرستان است
🔻وی در ادامه افزود : در عملکرد شورای شهر همین بس که اعضای آن حداقل انتخاب بزرگ و مهمی نظیر تعیین شهردار را برعهده دارند و این خود کارکرد کمی نیست اما شورای شهرستان تا کنون چندان عملکرد ملموسی از خود به نمایش نگذاشته است، یا اگر هم این شورا دارای کارکردهای خاصی بوده و هست در امر اطلاع رسانی آن بسیار ضعیف عمل شده به گونه ای که ممکن است در نگاه شهروندان به صورت یک مجلس تشریفاتی دیده شود
البته ناشناخته بودن و غیرموثر به نظر رسیدن نهاد شورای شهرستان تنها متعلق به بندرعباس نیست، بلکه با جستجویی کوتاه در موتورهای جستجوگر اینترنتی، در می یابیم یافته های کمی در این زمینه وجود دارد که نشان می دهد در دیگر نقاط کشور نیز مردم اکثرا شورای شهرستان ها را نمی شناسند و اصولا نسبت به وجود یا عدم وجود آن بی تفاوتند.
از همین رو حزب همت به پیروی از رسالت تحلیلی خود در چند سطر بعدی با استناد به بندهایی از قانون شوراها که در پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی استان ها درج شده است، تلاش می کند تا به معرفی بیشتر این نهاد اجتماعی کمتر شناخته شده بپردازد:
🔹در ماده ۱۰ مکرر الحاقی ۶/۷/۱۳۸۲قانون شوراها، و تبصربه های آن آمده است: شورای شهرستان از نمایندگان شوراهای شهرها و بخش های واقع در محدوده آن شهرستان که در مرحله اول با رأی اکثریت مطلق و در صورت عدم احراز در مرحله دوم با رأی اکثریت نسبی هر یک از شوراهای مزبور انتخاب و معرفی شده اند ، تشکیل می گردد.
🔸تبصره ۱ – (الحاقی ۶/۷/۱۳۸۲) در شورای شهرستان ، از شورای هر بخش یک نفر و از شورای هر یک از شهرهای تا پانصد هزار نفر جمعیت یک نفر وبیش از پانصد هزار نفر جمعیت دو نفر وشهر تهران سه نفر عضویت خواهند داشت.
🔹تبصره۲ – (الحاقی ۶/۷/۱۳۸۲ و اصلاحی ۲۷/۸/۱۳۸۶) تعداد اعضای شورای شهرستان حداقل پنج نفر می باشد. چنانچه تعداد شهرها و بخش های یک شهرستان کمتر از پنج باشد ، کسری تعداد اعضای شورای شهرستان تا پنج نفر به نسبت جمعیت هر بخش یا شهر ، از شورای بخش یا شهر مربوط تأمین می شود . در هر صورت هر بخش یا شهر نباید بیش از دو نفر نماینده در شورای شهرستان داشته باشد. شهرستانهایی که فقط یک بخش و یک شهر داشته باشند از محدودیت داشتن دو نفر نماینده در شورا ، مستثنی می باشند.
🔸ماده ۷۸ – (اصلاحی ۲۷/۸/۱۳۸۶) وظایف و اختیارات شورای شهرستان عبارت است از :
۱- ارائه پیشنهادات لازم در زمینه توسعه اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی و عمرانی شهرستان به دستگاه های اجرائی ذی ربط و کمیته برنامه ریزی شهرستان و شورای استان.
۲- نظارت بر حسن اجرای تصمیمات شورای شهرستان.
۳- (اصلاحی ۲۷/۸/۱۳۸۶) تصویب ، اصلاح ، تتمیم و تفریغ بودجه دبیرخانه شورای شهرستان و شوراهای شهر در شهرستان به استثناء شورای شهر مرکز استان.
۴- هماهنگی و رسیدگی به مسائل و حل و فصل مشکلات فی ما بین شوراهای شهر و بخش ، در مواردی که قابل پیگیری قضایی نیست.
۵- نظارت بر عملکرد و فعالیت های شوراهای بخش و شهر .