🔷به فکر طبیعت زیبای کوه گنو باشیم /فرهنگ سازی لازمه حفظ محیط زیست.
🔻مسئول کمیته شهروندی حزب همت بندرعباس خواهان توجه بیشتر به محیط زیست کوه گنو شد
🔸به گزارش روابط عمومی حزب همت استان هرمزگان مصطفی حسین آخوندی مسئول کمیته حقوق شهروندی حزب همت بندرعباس از تشکل های مردم نهاد دعوت کرد در کمپین جمع آوری زباله منطقه گردشگری کوه گنو مشارکت کنند
🔸آبگرم گنو در فاصله ۲۵ کیلومتری شمال بندرعباس واقع شده و یکی از جاذبه های گردشگری هرمزگان بشمار می رود.
این منطقه گردشگری که بخشی از کوهستان گنو بشمار می رود، بدلیل تردد پرشمار گردشگران و بی توجهی آنها به طبیعت این منطقه، در معرض آسیب های زیست محیطی قرار گرفته و بسیاری از گردشگران، زباله های خود را در این منطقه بجای می گذارند و متولی آن نیز توجهی به پاکسازی آن ندارد.
البته هر از گاهی گروه های حامی محیط زیست اقدام به پاکسازی این کوه زیبا می کنند اما نکته اینجاست که خیلی ها هنوز با فرهنگ تمیز نگه داشتن محیط زیست آشنایی پیدا نکرده اند
لذا سوق دادن توجه افکارعمومی به محافظت از محیط زیست و عرصه های طبیعی حساس همچون کوه گنو ضروری است .
🔸واقعیت این است که عملکرد ناپایدار، نامناسب و مخرب بشرامروزی باعث ایجاد خطرات زیست محیطی در مقیاسهای محلی و ملی در بسیاری از مناطق طبیعی گردشگر پسند شده است لذا با پیشقدم شدن اداراتی مثل محیط زیست و تشکل های همسو در فعالیتهای سالم سازی طبیعت و حفظ و نگهداری بهینه امید می رود که این رویه به یک فرهنگ عمومی درآید.
ورای عدم رعایت نظافت در کوه گنو حوداث مخاطره آمیزی توسط گردشگران همچون آتش سوزی در این منطقه مهم حفاظت شده بارها رقم خورده که ضروری است در این زمینه نیز هشدار داد
انتخاب و حفاظت کوهستان گنو در مجموعه شبکه مناطق تحت حفاظت, نیاز به توجیه زیادی ندارد, چرا که درک و وجوه تمایز و خصوصیات چشمگیر و برجسته آن, چندان دشوار نیست و هر کسی به سادگی میتواند آنرا درک و لمس نماید.
🔻هر یک از مناطق حفاظت شده, با هر عنوانی که باشد, به منزله نمودی از این تنوع وسیع در عرصه آی و خاک هر سرزمینی هستند که با سیما و منظره متفاوت, رویشگاه ها و زیستگاه های مختلف را با گوناگونی و تراکم متفاوتی از حیات وحش در خود جای داده اند.
ایجاد منطقه حفاظت شده در شبکه ای که بتواند آینه تمام عیاری از تنوع بوم شناختی کشور باشد, تلاش آگاهانه ای است برای حفظ آخرین بازمانده های تنوع زیستی که در برابر روند نا بخردانه تخریب طبیعت, جان به در برده اند. توسعه بی رویه فعالیت های اقتصادی انسان, چرای دام ، افزایش جمعیت و اتکاء بلاواسطه قشر کثیری از مردم به بهره برداری از طبیعت, روز به روز محدودیت ها و تنگنا های بیشتری برای بقای طبیعت و منابع زنده بوجود می آورد.
🔻در میان عوامل متعددی که نابودی این مناطق را فراهم می کنند. تخریب و تبدیل رویشگاه ها و زیستگاه ها بعنوان فرایند اصلی به شمار می آید. این تخریب به طور عمده ناشی از بهره برداری غیر عقلایی از محیط های طبیعی است و هجوم بشر امروزی به قلمرو طبیعت است و امیدواریم روزگاری نزدیک شاهد فرهنگ سازی گسترده تر در حفظ محیط زیست این منطقه منحصربفرد باشیم.