به گزارش روابط عمومی و اطلاع رسانی حزب همت استان هرمزگان بررسی های اعضای حزب همت بخش فین نشان می دهد با توجه به میزان بارش های مناسب موسمی تابستانی در چند سال اخیر باغشهر فین به ۴ سازه آبخیز داری جدید نیازمند است.
در بخش فین از توابع شهرستان بندرعباس هم اینک ۶ سازه آبخیز داری فعال است که مهمترین این سازه ها سدلاور ،چلو گهره،کهتک و دشت کوران است با این حال طبق نظر کارشناسان ضرورت احداث ۴ سازه آبخیز داری دیگر برای مرکز بخش ضروری است.
لازم به ذکر است که جانمایی این سازه ها در بالا دست چربه مارم ،خور شیدایی و کوه کلاتو انجام گرفته اما هنوز این طرح ها به مرحله اجرایی نرسیده است.
حزب همت فین معتقد است که بارش های گسترده موسمی در فصل تابستان اگرچه گاها باعث بروز خسارات شده اما در ذخیره سازی آب برای دشت های کشاورزی این منطقه ضروری است و لازم است منابع طبیعی در زمینه احداث سازه های آبخیز داری جدید وارد عمل شود
چندی قبل تحقیقی علمی در زمینه ذخیره سازی آب در سد لاور فین منتشر شد که نشان می دهد این سازه آبخیز داری توانایی ذخیره سازی بیش از ۱۲ میلیون مترمکعب آب دارد.
در این تحقیق آمده است :
بخش فین در فاصله ۶۰ کیلومتری شمال شهرستان بندرعباس از استان هرمزگان واقع شده است .هدف از انجام این تحقیق تعیین میزان اثربخشی احداث سد لاور فین از لحاظ تاثیر بر وضعیت منابع آبسطحی در منطقه فین می باشد. جهت تخمین میزان جمع آوری آب سد و برآورد شاخص های بارش منطقه از آمار ایستگاهای هواشناسی مجاور استفاده که لازم بود کیفیت آنها نیز بررسی شود.
بنابراین از روش های آزمون همگنی داده ها و آزمون کفایت داده ها استفاده شد و همچنین جهت محاسبه بارندگی متوسط حوزه آبخیز سد لاور فین از سه روش تیسن، گرادیان بارندگی و خطوط همباران استفاده شده است.
در نتیجه انجام این تحقیق و پس از اندازه گیری و محاسبات حجم جریان تخلیه شده از دریاچه سد به میزان ۱۲/۳۹۵ میلیون مترمکعب بوده که رقمی نزدیک به ۱۲ میلیون مترمکعب از حجم جریان خروجی از دریاچه سد در دشت تغذیه شد و سبب ازدیاد آب چاه های موجود در منطقه گردید و با توجه به اینکه این سازه ها طوری طراحی شده اند که ضمن مهار سیلاب در فصول بارندگی، امکان ذخیره سیلاب را نیز در حد ظرفیت ذخیره سازی بر حسب ارتفاع تاج سرریز خود دارند و همچنین باعث تغذیه سفره آب زیرزمینی در منطقه در حد خود جهت بهره برداری بومیان منطقه برای مصارف حیات وحش می شود، پیشنهاد می گردد تا احداث این گونه سدها در مناطق با شرایط اقلیمی مشابه انجام گردد.