امروز: شنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۳

امروز: شنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۳

مجلس در راس امور هست نه نمایندگان مجلس// انجام امور اجرایی و دخالت در امور دستگاه های سایر مخالف اصل استقلال قوا در قانون اساسی کشور بوده و عدم التزام به رهبری نمایندگان را ثابت می کند

  یکی از آسیب‌ها ورود نمایندگان در مسائل اجرایی است؛ فرض بفرمایید وارد شدن در اینکه مدیرکل فلان تشکیلات در شهر ما یا در استان ما مثلاً فرض کنید که چه کسی باشد، چه کسی نباشد؛ استاندار، فرماندار و از این قبیل. حالا یک وقت در مواردی یک حالت اضطراری...

 

یکی از آسیب‌ها ورود نمایندگان در مسائل اجرایی است؛ فرض بفرمایید وارد شدن در اینکه مدیرکل فلان تشکیلات در شهر ما یا در استان ما مثلاً فرض کنید که چه کسی باشد، چه کسی نباشد؛ استاندار، فرماندار و از این قبیل. حالا یک وقت در مواردی یک حالت اضطراری ممکن است رخ بدهد که آن موارد استثنایی را من کاری ندارم، امّا به طور معمول نمایندگان محترم از این مسائل اجرایی باید کناره بگیرند، وارد شدن در این مسائل و با مسئول اجرایی در این زمینه گفتگو کردن و توافق کردن و امثال این‌ها خطراتی دارد؛ از این بایستی اجتناب بشود.»*(امام خامنه ای دامت برکاته)

✍️عبدالطیف فروتن دبیر حزب همت شهرستان پارسیان

قانون اساسی کشور حوزه های وظایف نمایندگان را در دو بخش کلی *قانون گذاری:(اصلاح قوانین گذشته و تصویب قوانین جدید) و نظارت بر نحوه چگونگی اجرا* – تعریف کرده است . *وضع قانون جدید یا اصلاح قانون قدیم* از طریق طرح نمایندگان مجلس یا لایحه دولت میسر است و *نظارت بر حسن اجرای قوانین* نیز از طریق تذکر، سوال، استیضاح، تحقیق و تفحص و نیز حضور در هیئت‌ها و شوراهای مختلف به عنوان ناظر (بدون حق رای) ممکن و میسر گردیده است.

مجلس به عنوان قوه‌ای که منبعث از آرای مردم است در راس امور معرفی شده است نه اجزای تشکیل‌دهنده آن.

برداشت سوء در راس امور بودن باعث شده است تا برخی نمایندگان مجلس وارد امور اجرایی حوزه انتخابیه خود شوند و وقت و انرژی خود را صرف دخالت در امور اجرایی کنند که خلاف نص صریح قانون اساسی است.
امروزه در حوزه های مختلف هرمزگان و بخصوص غرب استان شاهد رفتارهایی غیر متعارف متضاد با محتوای قانون اساسی کشور و بلکه مخالف با منویات گهربار رهبری توسط برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی هستیم که علی الظاهر خود مُبیّن عدم التزام نماینده مدعی ، به قانون اساسی کشور و رهبری می باشد. دخالت در عزل و نصب مدیران به صورت مستقیم یا غیر مستقیم ، حمایت و جذب مدیران ستادی و حزبی یا خبرهای داغ اجرایی از تکمیل پروژه های نیمه تمام یا تخصیص اعتبار شده که نمایندگان سعی دارند تحقق انرا ثمره تلاش مجلسی خود قلمداد کنند.
اینگونه رفتارها نه تنها تعدی و دهن کجی برخی اعضاء خانه ملت به قانون اساسی و رهبری را تثبیت می کند بلکه با غصب عملکرد اجرایی دولت و انتساب آن بنام خود ، دولت و دولتمردان را ضعیف و ناکارامد جلوه داده و با یاس آفرینی و تزریق ان به جامعه ، اساس بد اعتمادی مردم به دولت را توسعه می بخشد.
برداشتی غلط از محتوای قانون و حوزه های اختیارات نمایندگان نه تنها خود نمایندگان را بر در راس بودن کذب خود استوار داشته است بلکه برخی دولتمردان را بدلیل اعمال فشارهای مستقیم یا غیر مستقیم وادار به پذیرش اشتباه این برداشت نموده است.

 

روابط عمومی و اطلاع رسانی حزب همت استان هرمزگان

لینک کوتاه خبر:

https://hehh.ir/?p=10189

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها