به گزارش روابط عمومی و اطلاع رسانی حزب همت استان هرمزگان به تازگی در خبرها آمده که کمیته امداد در برخی مناطق از جمله قشم و بشاگرد تعدادی لوازم منزل بین نیازمندان تحت پوشش توزیع کرده است و این در حالی است که بنا بود این نهاد تلاش بیشتر خود را معطوف توانمندسازی و ایجاد مهارت شغلی قرار دهد اما ظاهراً روز به روز به تعداد افراد نیازمند اضافه می شود و این در حالی است که طرح های اشتغال نه آماری بلکه واقعی چندان در این شهرستان توفیقی نداشته است .
در واقع نهادهای حمایتی و متولیان امر اشتغال چندان توفیقی در حوزه اشتغال نداشته اند ضمن اینکه زیر ساخت های مهم در حوزه راه ،آموزش ،بهداشت و دیگر خدمات نظیر آبرسانی در مناطق روستایی این شهرستان با مشکل مواجه است و به نوعی ضعف در زیرساخت ها خود از عوامل بروز فقر و بیکاری شده است
از دیگر سو برنامه مدونی در جهت حمایت از اشتغال و توانمندسازی دیده نمی شود و با وجود تاکیدات مکرر بیکاری همچنان در این منطقه چشم نوازی می کند.
برخی از فعالان اشتغال روستایی بر این باورند که دولتی ها در بشاگرد حمایت چندانی برای اجرای طرح های کارآفرینی مناطق روستایی از خود نشان نمی دهند و همین امر سبب شده تا فعالیت کمیته امداد. در زمینه حمایتی بیشتر به چشم بیاید در حالیکه اصل این رویه بر مبنای ایجاد مهارت های شغلی و بی نیازی تکیه دارد همچنان شاهد هستیم که تعداد مستمری بگیران افزوده می شوند و این بدان معناست که در زمینه فقر زدایی توفیقی نداشته ایم.
نکته مهم تر کمیته امداد استان گاها در پرداخت مستمری ها و حمایت ها بعضا با مشکل مواجه می شود اما همچنان رویکرد پرداخت مستمری بر توانمندسازی مقدم تر است.
بدیهی است آن چیزی که کمیته امداد و بهزیستی به زنان سرپرست خانوار میدهد، کفاف زندگی نیازمندان را نمیدهد؛ البته انتظاری هم نمیرود که بیشتر از اینها به آنها کمک شود بلکه حمایت تأثیرگذاری که میشود از آنها انجام داد این است که فرصت و شرایط مستقل شدن را برایشان فراهم کرد.
از این رو آموزش مهارت شغلی برای جوانان و توانمند سازی و ایجاد مشاغل خانگی برای بانوان سرپرست خانوار نه در آمارهای پرداخت وام بلکه به شکل واقعی می تواند یکی از قدم های مثبت در جهت ریشه کنی فقر دانست .
فراموش نکنیم بسیاری از زنان سرپرست خانوار، به دلیل فشار زیادی که باید تحمل کنند، از مشکلات اعصاب و روان رنج میبرند؛ آنقدر که ممکن است آن آرامش طبیعی را که یک زن و یک مادر خانواده باید از آن برخوردار باشد، نداشته باشند: «موضوعی که باعث میشود به فرزندانشان هم نتوانند رسیدگی کنند. پس چه بهتر است که مراکز، سازمانها و خیریههایی که میتوانند در این راه قدم بردارند و موقعیتهای تفریحی،آموزشی، شادیبخش و… را برای این زنان و از آنها مهمتر برای فرزندانشان فراهم کنند.»
چنین شرایطی میتواند باعث تخلیه روانی کودکان شود و کمی از فشار ناشی از تربیت فرزندان، از روی دوش این مادران برداشته شود.
ناظران امر بر این باور هستند که باید بتوانیم تعاریفی را که از افراد نیازمند داریم، تغییر بدهیم: «برای مثال، بسیاری از این افراد در استان ، همسرانی معتاد دارند که در خانه حضور دارد اما بود و نبودشان خیلی تفاوتی در شرایط ایجاد نمیکند. این زنان هم سرپرست خانوار محسوب میشوند و باید تحت حمایت دولتی قرار بگیرند.
در واقع تنها کسانی که همسرشان به دلایلی مانند طلاق یا فوت حضور ندارند سرپرست خانواده محسوب نمیشوند یا حتی آن خانمی که شوهرش برای مدتی در زندان به سر میبرد هم باید بتواند از عهده تربیت فرزندان و مخارج خانواده بربیاید. چنین افرادی هم نیاز به حمایت داشته و بهتر است راه حلی در این زمینه پیدا کرد.
روابط عمومی و اطلاع رسانی حزب همت استان هرمزگان