به گزارش روابط عمومی و اطلاع رسانی حزب همت استان هرمزگان،این برای دومین بار است که در یک ماهه گذشته کمبود دارو در این شهرستان از سوی حزب همت خبر ساز شده است.
بازگشت مجدد ویروس کرونا در برخی از مناطق کشور از جمله در بندر خمیر باعث شده تا کمبود برخی داروهای مربوط به این بیماری باعث گلایه شهروندان شود.
به گفته ابراهیم غفوریان مسئول حزب همت شهرستان خمیر ،با وجود فعالیت مضاعف پزشکان جهادی که اخیرا در بندر خمیر سرگرم ویزیت رایگان مردم هستند کمبود سرم و داروهای کرونا و آنفولانزا تلاش کادر درمان و پزشکان جهادی را تحت شعاع قرار داده است.
در همین پیوند دکتر جاودان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان ضمن ااذعان به کمبود برخی اقلام دارویی از برنامه ریزی برای تامین داروی بیشتر برخی از شهرهای هرمزگان خبر داد و گفت : بزودی و طی فرایندی کمبود دارو در شهرستان خمیر و برخی نقاط دیگر استان مرتفع می شود.
با این مسئول حزب همت شهرستان خمیر معتقد است ، قرار نگرفتن این شهرستان در اولویت تامین دارو از دلایل این وضعیت بغرنج است و شایسته است دانشگاه علوم پزشکی استان برای تامین داروی داروخانههای بندر خمیر اقدام اساسی نماید.
این که مشکل کمبود دارو در کشور دقیقا به چه علتی ایجاد شد، برمیگردد به ۲۲ تیر سال گذشته که ارز ۴۲۰۰ تومانی از دارو حذف و ارز نیمایی جایگزین آن شد. در این میان سازمان غذا و دارو وعده داد که تنها ۲۰ تا ۳۰ درصد قیمت دارو افزایش پیدا میکند و دولت زیان ناشی از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی را با کالابرگهای الکترونیکی برای مصرفکنندگان جبران خواهد کرد. پس از اجرای این طرح، قیمت مواد اولیه دارو تا ۵ برابر افزایش یافت که همین موضوع بر قیمت نهایی آن نیز تاثیرگذار بود و بازار دارو و جیب مردم را ملتهب کرد.
حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی علاوه بر اینکه قیمت داروهای وارداتی را چندین برابر کرد، بسیاری از شهروندان را مجبور کرد که به سمت داروهای مشابه ایرانی بروند. این اتفاقات منجر به کاهش تولید انواع دارو در کارخانهها شد. به طوری که تابستان امسال شاهد کمبود سرم و از ابتدای پاییز تاکنون شاهد کمبود آنتیبیوتیک و سایر داروها در سراسر کشور هستیم.
نائب رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو نیز چندی قبل درباره کاهش تولید دارو در کشور توضیح داد: «کمبود برخی اقلام دارویی از جمله سرم به این دلیل نیست که نمیتوانیم تولید کنیم. بلکه سود آن کم است. به نظر میرسد که قیمت برخی از اقلام دارویی صحیح و واقعی نیست. قیمتها باید به نفع تامینکننده باشد و پوشش بیمه و هزینهها هم باید به نفع مصرفکنندگان تمام شود.»
حال باید دید در این شرایط اقتصادی و خیزش مجدد کرونا دولت چه تصمیمی در تامین داروی مورد نیاز شهروندان خمیر خواهد گرفت آیا این کمبود دارو مرتفع می شود یا همچنان شهروندان خمیر برای تامین دارو باید راهی مرکز استان شوند.
روابط عمومی و اطلاع رسانی حزب همت استان هرمزگان